Hej.

Ännu en vecka har flugit förbi och vi har som vanligt haft massor att göra.

I matematiken har vi fortsatt att arbeta med de fyra räknesätten. I svenskan har vi forskat om djur och sedan skrivit sagor(fabler) om djuret. Nästa vecka kommer vi att fortsätta att skriva sagor och öva på hur man skriver en text för att få den mer spännande, intressant och beskrivande.

I So och i No har vi avslutat arbetet med året och experimenten om balans. I dag(fredag) har vi tillsammans med 2a och 3:an haft tvärgrupper och lärt oss om Alfred Nobel och hans arbete. Stationerna vi hade var experiment med magnetism och kolsyrat vatten, fredspriset där eleverna fick skriva om vad de kan göra för att vi ska få en bättre värld, fakta om Nobel och blindskrift där eleverna fick prova på att läsa ett hemligt meddelande skrivet i punktskrift.

I onsdags började en ny elev i klassen, vi hälsar Arian välkommen och hoppas att han kommer att trivas.

Önskar som vanligt alla en trevlig helg.

Lotta