Brev från förvaltningen

Bästa föräldrar,

Vi vill börja med att tacka alla er vårdnadshavare för ert stöd och er uppmuntran i dessa utmanande tider. Det uppskattas av alla oss som jobbar med era barn. De allra flesta av våra verksamheter är igång och vår personal anstränger sig varje dag för att era barn ska ha en så bra tillvaro som möjligt när de är i skolan och förskolan.

Enkät samhällsviktiga arbeten

Tack för alla svar vi fick i samband med enkäten om samhällsviktiga arbeten. Det underlättar verkligen vårt arbete med att planera vår verksamhet att ni är så många som har svarat.

Vi vill passa på att förtydliga att vi inte har begärt information om vilket typ av samhällsviktigt jobb som var och en av er har, utan det vi har försökt göra är att skapa en bild av hur stort omsorgsbehovet skulle vara vid en eventuell stängning. Vi har gjort en övergripande och avidentifierad sammanställning av omsorgsbehovet. De av er som inte hann svara denna gång behöver inte oroa er. Blir en stängning aktuell kommer vi att behöva göra en mer noggrann inventering av omsorgsbehovet.

Lovskola

Nästa vecka kör lovskolan igång. Med tanke på rådande omständigheter kommer vi att vidta följande försiktighetsåtgärder:

• Antalet elever i varje undervisningsgrupp har minskats och överstiger inte 20 personer.
  • Eleverna är indelade i olika grupper som har undervisning på antingen förmiddag eller eftermiddag i syfte att färre elever ska vara på plats samtidigt.
  • Eleverna kommer att placeras med längre avstånd ifrån varandra inne i klassrummen samt i matsalen.
  • Elever som uppvisar symtom på sjukdom, även milda symtom, kommer att skickas hem.

Våra legitimerade lärare är informerade och välkomnar alla elever till lovskolan nästa vecka.

Vi fortsätter som tidigare med extra god handhygien på skolorna och  i synnerhet i matsalen. Precis som tidigare gäller fortsatt att friska barn och elever är välkomna till förskola, fritids och skolan. Vid minsta symtom är det var och en av er vårdnadshavares ansvar att se till att era barn hålls hemma till dess att de är symtomfria och ytterligare två dagar.

Till er som har påsklov nästa vecka, hoppas ni får en fin ledighet.

Barn- och ungdomsförvaltningen