Julbrev från förvaltningen

Höstterminen 2020 lider mot sitt slut.

Alla våra medarbetare gör varje dag sitt yttersta för att alla barn ska ha en trygg och lärorik vardag i våra för- och grundskolor. Den här terminen har inneburit utmaningar som vi inte tidigare mött. Den pandemi som drabbat världen har ställt stora krav på våra verksamheter att anpassa verksamheten efter myndigheternas rekommendationer och snabbt kunna ställa om utifrån rådande läge. Nu under hösten har vi också haft en hög personalfrånvaro då många medarbetare varit sjuka. Vi vill därför än en gång vädja till er vårdnadshavare som har möjlighet att låta barnen vara lediga från förskola och fritidshem nu under jullovet att göra det. På så sätt kan vi ge fler ur vår personal en välförtjänt ledighet under helgerna.

Förskolan och fritidshemmen håller öppet som vanligt. Bland er vårdnadshavare finns förstås många som har arbeten som inte kan utföras på distans och som inte heller tar paus för att det är jullov. Vi vet också att det bland er vårdnadshavare finns sjuksköterskor, läkare och andra samhällsviktiga yrkesroller som varje dag möter utmaningar som är större än vi kan föreställa oss.

Vi vill understryka att ni som behöver omsorg i förskola och på fritidshem under jullovet ska känna er välkomna. Era barn kommer att mötas av trygga vuxna som gör sitt bästa för att verksamheten ska fungera på allra bästa sätt.

Till sist vill vi tacka alla er vårdnadshavare för ett gott samarbete under terminen. På några skolor och förskolor har vi under terminen behövt fatta snabba beslut om att begränsa öppettider och införa distansundervisning. Vi vill varmt tacka er för den förståelse ni visat oss kring detta.

Nu önskar vi er alla en god jul och ett gott nytt år!

Barn- och ungdomsförvaltningen