Månadsblad April

Hej igen. Här kommer en hälsning från Jessica Ljungvall.

Hej allihop!

Den här gången är det jag, Jessica, som skriver månadsblad. Helena är som bekant rektor på två skolor fram till 1:a juni och under våren har en rekryteringsprocess pågått för att tillsätta en ny rektor här på Tingvallaskolan. I fredags var Anita Kettunen, verksamhetschef för Sigtuna kommuns grundskolor f-6, hos oss på besök för att tillkännage att det är jag som blir skolans nya rektor. Anita sa många fina ord, däribland att jag efter intervjuer, test och arbetsprov valdes ut bland 18 sökande. Hon nämnde också att det kan kännas konstigt att en kollega blir chef och tog därför reda på vad forskningen säger om att gå från kollega till chef. Forskningen visar att det inte finns någon skillnad i resultat där man gjort på det sättet. Något som också togs med i beaktning innan beslutet fattades var att jag är oerfaren jämfört med en ”färdig” rektor. Tankarna Anita hade kring detta var att erfarenhet inte alltid är detsamma som bra och att den erfarenhet jag har från vår verksamhet är viktigare för Tingvallaskolan just nu. Jag är dessutom ledningsresurs under våren vilket betyder att jag stöttar Helena när hon, på 50 %, är på Steningehöjdens skola så jag samlar på mig erfarenhet under våren med Helena som mentor. 

Jag kommer att påbörja rektorsprogrammet så småningom men just nu ska jag landa i rollen som rektor och tillsammans med vår grymma personal fortsätta att utveckla Tingvallaskolan. Jag har fått många grattis-kramar av mina kollegor och känner ett stort stöd från dem och ett stort förtroende från förvaltningen att ta vår fina skola vidare på vår utvecklingsresa. 

För er som inte vet vem jag är så har jag arbetat på Tingvallaskolan i fyra år. Min mentorsklass har jag följt från trean till sexan och om bara någon månad lämnar de nu skolan och blir högstadieelever. Jag har tidigare arbetat som både förskollärare här i Sigtuna kommun och som lärare och biträdande rektor i Vallentuna kommun. Privat är jag sambo och mamma, varannan vecka bor våra tre ljuvliga ungar hos oss.

Deras aktiviteter upptar naturligtvis en hel del tid men jag hinner också med att träna, som är min stora passion. 

På skolan fortsätter vi att fokusera på trygghet och trivsel men också vår måluppfyllelse som vi hela tiden strävar mot att höja. Vi har hittat vägar som vi ser är framgångsrika och istället för att tänka nytt så utvecklar vi det som är bra på skolan, till att bli ännu bättre. Ledordet här är tillsammans. Tillsammans i personalen, med eleverna och med er föräldrar. 

Apropå det skulle jag vilja bjuda in er föräldrar till ett frukost-föräldrasamråd torsdagen den 9 maj kl 8-9. På ett föräldrasamråd får ni möjlighet att höra vad som händer på skolan och om organisationen med budget och tjänster bland annat. Ni som inte träffat mig innan får också en chans att göra det här. Välkomna!

Tveka inte att höra av er om ni undrar något. Just nu är jag både lärare och ledningsresurs men försöker hitta tid att svara på era tankar och frågor så fort jag bara kan. Eftersom det snart är påsk passar jag redan nu på att önska er alla en trevlig påsk. 

Hälsningar från Jessica

På gång…

  • År 3 har precis skrivit klart sina nationella prov, bra jobbat både lärare och elever.
  • År 6 skriver i veckan (måndag och onsdag) nationella prov i engelska. Lycka till!
  • Vecka 16 är det påsklov, vi vill påminna alla er som anmält att ert/era barn ska vara på fritids att meddela oss om de blir sjuka eller lediga så personalen vet och kan planera mat och utflykter efter rätt antal barn. Tack för hjälpen!
  • Föräldrasamråd med frukost kl 8-9 torsdagen den 9 maj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.