Månadsbrev från rektor

Hej allihop! Vilket väder april bjöd på! Sol och härlig värme. Maj dundrade sedan in med regn och snö, jag hoppas verkligen det vänder snart så vi får fler fina soliga dagar.

Vi har en förändring i vår organisation som gör att idrotten ser lite annorlunda ut sista tiden innan sommarlovet. Vår ena idrottslärare har slutat och det betyder att vi har en vikarie på några av de lektionerna, Daniel Iskander som många elever känner. De lektioner han inte kan ha kommer klasserna själva att hitta en lösning kring, den informationen har ni fått på klassernas bloggar. Är du osäker på vad som gäller för ditt barn hör du av dig till ditt barns mentor. Under skoltid har lärarna lektion så bäst är att maila berörd lärare så svarar de när de kan.

Nu är det en dryg månad kvar till skolan slutar för detta läsår. Mer information om skolavslutningen kommer längre fram men datumet är 12 juni. Redan nu i maj börjar eleverna avsluta sina arbeten, summera läsåret och färdigställa sina arbeten. Det pågår många aktiviteter i alla klasser och på fritids, kika in på bloggarna eller instagram och ta del av allt spännande och roligt de gör.

På föräldrasamrådet den här månaden kommer vi att prata om det förväntansdokument som kommunen håller på att ta fram för er föräldrar. Era synpunkter är viktiga så jag kommer lyfta detta på föräldrasamrådet och ni kommer att få tycka till. Har ni inte anmält ert intresse för frukostsamrådet på torsdag är ni välkomna att göra det, ni är alla välkomna. Jag önskar er alla en fin månad och hoppas få träffa så många av er som möjligt på skolavslutningen om inte förr. Hälsningar från blivande rektor Jessica

På gång… – År 6 skriver i veckan (måndag och onsdag) nationella prov i matematik. De sista för årskurs 6. Lycka till! –

Torsdag 9/5 är det föräldrasamråd. Välkomna ni som anmält er. Har inte inte anmält er går det fortfarande bra att höra av sig om ni vill komma. Maila jessica.ljungvall@sigtuna.se –

14/5 är det fritidshemmens dag och då händer det saker på Tingvallaskolan. 14:30 har vi bland annat vår populära talangfestival. Varmt välkomna allihop!

– Maj och början av juni innebär en del lediga dagar då skolan är stängd. Vissa av dem är fritids öppet medan andra är röda dagar och då är vi alla lediga.

30 maj – skola och fritids stängt

31 maj – skolan stängd men fritids för dem som anmält närvaro

6 juni – nationaldagen och både skola och fritids stängt

7 juni – skolan stängd men fritids öppet för dem som anmält närvaro

– Föräldrasamråd med frukost kl 8-9 torsdagen den 9 maj.