veckbrev v45

Hej

Förra veckan var det bokstaven f som ni sett. Vi följde valet i USA och eleverna fick i grupper göra egna partier med partiledare och vallöfte. De var otroligt duktiga och samarbetade bra. Vi gick in till 1a och redovisade vårt arbete. I matematiken har vi börjat med subtraktion som kan vara lite klurigt. Vi har arbetat enskilt och i grupp med mattesagor för att förtydliga skillnaden och likheten mellan + och -.

Nu i veckan börjar vi våra läsveckor. Vi har tillsammans i klassen bestämt innehållet på detta.20161111_131927

De som vill får ta med sin en kudde och en bok hemifrån efter önskemål om detta.

När de kommer i morgon startar vi som vanligt med veckans ord och veckomatte. Sen ligger det en bok på deras egen nivå och en bild från ”konstnären” att fylla i efter läsningen. Minst två i klassen har samma bok vilket innebär att när man läst själv så sitter man tillsammans och läser.

Både matematiken och svenskan är eleverna indelade efter deras kunskaper. Alla måste få utmaningar och vi är alla bra på olika saker och behöver olika nivåer. Fyra nivåer har jag gjort så att jag kan ge alla individuella utvecklingsplaner.

Veckans bokstav är Ll . Eleverna kommer få en matteläxa på tisdag och läsläxa varje dag. Antingen en kapitelbok eller en kort bok. Det medföljer en lapp som ni tillsammans ska fylla i.

Trevlig vecka!  Helena

Nu t

Ett svar på ”veckbrev v45”