Veckobrev 6B vecka 34

Hej alla föräldrar och elever!

Ännu en bra vecka har passerat, och vi har fått se elever som arbetar hårt för att lära sig om allt vi arbetar med. Vi fick bland annat se en fin redovisning som handlade om typiska klädesplagg på den afrikanska kontinenten. Vi läser ju en bok på svenskan som handlar om en familj i Mocambique.

Vi har också läst om Astrid i boken ”Kurragömma” som har ett mer spännande innehåll

I engelska följer vi serien ”desperados” några veckor till, och vi arbetar med glosor vi hämtar ur serien.

Vi har också läst historia, och fortsätter med storhetstiden. Vi har idag börjat läsa om regalskeppet Vasa.

NO: Arbeter handlar om att bygga stabilt, och eleverna ska göra egna konstruktioner i nästa vecka.

MA: Klassen har arbetat med decimaltal.

Jag vill passa på att påminna om att det är bra om eleverna har med sig en frukt eller annat mellanmål då vi äter lunch sent.

Utvecklingssamtalen kommer vi att börja med den 8 september. Jag gör en lista med förslag på tider som jag skickar med eleven hem. På listan kommer instruktioner att finnas för hur det går till under samtalet, och även mina kontaktuppgifter.

Vi önskar er alla en skön helg!

Peder och Malena