Veckobrev 6B vecka 35

Hej alla!

Vi har haft en vecka full med hårt arbete och dåliga pappaskämt. Det vi arbetat med:

NO: Att bygga hållbart och stabilt, eleverna har börjat med egna stabila konstruktioner.

MA: Decimaltal, vi skriver prov på torsdag. Eleverna har fått med sig uppgifter att träna på till dess.

EN: Vi följer serien desperados. Vi har också haft glosprov som gick bra. det märks så tydligt om eleverna har tränat eller inte. Nya ord för att träna till tisdag finns.

SV: Vi läser högt ur ”Eldens hemlighet” och ”Kurragömma” . Vi har också börjat arbeta med återberättande text, och att skriva bokrecensioner.

Historia: Arbetet med Stormaktstiden går framåt. Här sköter eleverna arbetet mycket bra. God arbetsro, bra arbetsfokus trots att det är ganska hårt jobb att anteckna så mycket som de gör.

Under nästa vecka kommer Karin att hålla prov i orientering.

Under onsdag nästa vecka håller vi utvecklingssamtal från 13.00. Eleverna slutar då efter lunch. De får läxor för att täcka upp förlorad tid.

Vi önskar en trevlig helg!

Peder och Malena