Hej

Sitter framför datorn och tittar ut på det underbara vädret och elever som spelar fotboll på skolgården.

På torsdag 22/4 kommer jag att opereras (igen) och kommer denna gång att vara sjukskriven i två veckor.

Kort information om skolarbetet:

Sv

Jag läser högt för eleverna ur boken ” Flykten till Amerika” som är skriven av Camilla Lagerqvist, en bok som vi femmor har fått av författaren.

Just nu övar eleverna på att skriva berättande texter.

So

Nästan alla har hunnit med att redovisa grupparbetet om demokrati och diktatur. Vi kommer att avsluta arbetet med demokrati i här veckan.

Ma

Vi fortsätter kapitlet med procent i veckan.

No

I no har det nu avslöjats vilka pulver som eleverna har undersökt de senaste talk, alun, socker, bikarbonat och potatismjöl. Även nästa vecka kommer det att vara praktiska uppgifter under no-lektionerna.

Eng

Vi har läst och översatt en text som handlar om Norge. Alla har sedan fått välja ett engelskspråkigt land att skriva om.  De ska beskriva var landet ligger tex vilka länder som angränsar, hur naturen ser ut i landet, vilket klimat det har, vad huvudstaden heter mm.

Läxa

Läsa ur en kapitelbok i minst 20 min/dag. Boken ska vara på svenska.

Titta på Lilla aktuellt minst 2 avsnitt/vecka (finns på svt Play) ett avsnitt är ca12 min.

Tabelltest med läxförhör på torsdag

Mvh. Charlotta Waltin

Mail: charlotta.waltin@edu.sigtuna.se