Veckobrev v. 34

Hej alla föräldrar

Här kommer första veckobrevet för terminen. Vi har nu lyckats installera oss i det nya klassrummet och eleverna trivs med tillgången på två grupprum.
Under första veckan har vi pratat om regler och gjort samarbetsövningar tillsammans med 5a.

I fredags fick eleverna med sig en lila läxbok hem. I den boken finns både en engelskläxa och en matteläxa. På torsdag 27/8 ska boken senast lämnas in. Jag kommer att undervisa eleverna i svenska, so, bild och engelska. Malena kommer att undervisa eleverna i matematik och no.

Om man redan inte har tagit med en vattenflaska eller mugg att dricka vatten i är det bra att ta med till klassrummet. Det är även bra att ta med en frukt eller smörgås att äta på förmiddagen. Förra året var det många som redan efter rasten blev hungriga och då kände att det var svårt att koncentrera sig på arbetet. Då kan det vara bra att fylla på med energi.

Kort information om skolarbetet:

Sv

Vi arbetar med tidningsartiklar hur de är uppbyggda vad delarna i en artikel heter (rubrik, ingress, brödtext, bildtext mm)

So, geografi

Har vi arbetat med kartor och kartkunskap.

Ma

Repetition av de fyra räknesätten i talområdet 0-1 miljon

No

Eleverna har denna vecka läst om celler.

Viktiga tider:

Må 24/8

Fritids stänger kl 16.00.

Ons 26/8

Simning på idrotten, medtag badkläder och handduk.

Mvh. Charlotta Waltin

Mail: charlotta.waltin@edu.sigtuna.se