Hej

Äntligen riktig vinter med snö och kyla, förhoppningsvis hinner vi åka lite mer pulka nästa vecka.

Flera elever har under den här terminen använt ett väldigt fult och dåligt språk till varandra, jag skulle uppskatta om ni där hemma kunde prata om vilket språkbruk som är lämpligt.

Kort information om skolarbetet:

Sv

Vi fortsätter att läsa ”Pärlor av glas” en skönlitterär bok som är skriven av Camilla Lagerqvist. Eleverna läser ett kapitel och arbetar med frågor till kapitlet. Vi har endast fyra kapitel kvar att läsa.

So, geografi, religion

Nästa vecka på onsdag 3/2 är det prov om judendomen. Instuderingsfrågor med svar finns på Teams om någon vill träna inför provet under helgen.

Ma

I matematik kommer eleverna att arbeta med kort division.

No

Eleverna fortsätter arbetet med olika energier och energikällor.

Eng

Vi ser på Max´s movie och arbetar med material som tillhör serien. Jag startar varje engelskalektion med konversationsövningar. Vi har börjat med att fråga Why? Eleverna får två saker att välja på och de ska sedan motivera sitt val på engelska.

Önskar er en trevlig helg

Mvh. Charlotta Waltin

Mail: charlotta.waltin@edu.sigtuna.se