Veckobrev v. 41

Hej alla

Veckan har som vanligt gått fort och vi börjar närma oss läslovet som är i slutet av oktober. I onsdags var det simning på idrotten och nästan alla i klassen klarade av att simma 200 m.

På torsdag 15/10 är jag ledig och då kommer en vikarie att ha sv och so med eleverna.

Kort information om skolarbetet:

Sv

Vi skriver artiklar till tidningen Tingvallabladet som vi förhoppningsvis kommer att ge ut efter lovet.

So, geografi

Vi har tittat på Geografens testamente – Norden och arbetat med uppgifter som hör till filmerna. Vi undersöker norra delen av Norden pratar om Svalbard, Norra ishavet, tundra och midnattssol.

Ma

Eleverna arbetar med area de kommer fortsätta att arbeta med m, km, mil och skala.

No

I no arbetar eleverna med hjärnan och nervsystemet.

Eng

Vi arbetar med The book about me. Eleverna har fått engelskaläxa till på onsdag de ska läsa en text och översätta.

Önskar er en trevlig helg

Mvh. Charlotta Waltin

Mail: charlotta.waltin@edu.sigtuna.se