Hej alla

Hoppas att ni har haft en bra vecka trots alla besked om nya restriktioner kring covid-19. Läs gärna det Tingvallas rektor har skrivit på sin blogg.

Kort information om skolarbetet:

Sv

Vi har börjat läsa ”Pärlor av glas” en skönlitterär bok som är skriven av Camilla Lagerqvist. Eleverna läser ett kapitel och arbetar med frågor från kapitlet.

Vi har läst till kapitel fem och nästa vecka kommer vi att göra en liten avstämning för att kontrollera att alla har följt med i historien.

So, geografi, religion

Vi är klara med jordens yttre och inre krafter och eleverna har skrivit ett prov. Nästa vecka börjar vi med de tre abrahamitiska religionerna. Vi kommer att starta med kristendomen därefter läser vi judendomen och islam.

Ma

Kapitlet med decimaltal kommer att avslutas under nästa vecka och därefter läser de vikt och volym. Eleverna har matematikprov på decimaltal på fredag 27/11.

No

Arbetet med ljus och ljud avslutas och eleverna kommer att få göra eget arbete om ett sinne.

Eng

Vi fortsätter arbetet med The book about me och med lätta nyheter på engelska.

Önskar er en trevlig helg

Mvh. Charlotta Waltin

Mail: charlotta.waltin@edu.sigtuna.se