Hej.

Nu är vi inne i december och det är endast 13 skoldagar kvar innan jullovet. I fredags tände vi det första ljuset, öppnade första luckan i adventskalendern och tittade på julkalendern( Jakten på tidskristallen ) tillsammans med 2a.

I svenskaboken har vi börjat med kap10. Eleverna har också börjat att skriva faktatexter. I matematiken har ett flertal hunnit klart med subtraktion och börjat med multiplikation.

I No arbetet med balans håller vi på med att väga och experimenterar just nu vad olika saker väger i förhållande till varandra. I So kommer vårat arbete med året att avslutas med ett prov på onsdag.

I engelska utökar vi ordförrådet med vad olika kläder heter och vi övar att säga meningar och frågar varandra vad vi har för kläder på oss. Eleverna spelar engelskamemory och ett ordspel på engelska.

I musiken har vi lärt oss en ny julsång som heter Dan Banan.

Mvh. Lotta