Veckobrev v2

Hej!

Välkommen tillbaka efter ett långt jullov. Eleverna känns glada, utvilade och reda att lära nya saker. Vi har medvetet inte pratat så mycket om jullovet utan mer pratat om det nya året. Vi har bara pratat om nyårsafton eftersom vi pratat om bokstaven Nn.

Hela veckan har genomsyrats av bokstaven och vilket ljud olika ord börjar p. Jag kommer lägga ut en film om vad vi gjort.

I tisdags dansade vi ut julen. Vi har inget bra rum att dansa i i Silverhuset därför dansade vi ute när vi tagit ut granen. Det snöade ganska mycket och var kallt men roligt hade vi. Avslutade med fiskdamm genom fönstret.

I matematiken har vi arbetat med begreppen bred-smal. Bra om ni pratar om det hemma för det är svåra begrepp.

Vi har haft matematikstationer med olika konstruktionslek. Vi har arbetat två och två på Ipaden.

Treorna har varit nere och läst för oss, ett trevligt inslag varje torsdag, nästa vecka ska de komma ner och lära oss mer om showbie på ipaden.

Klassen har fått ihop tio stjärnor efter att vi i höstas har kört en grupp belöning. Om alla följt våra fem regler under en dag har de fått en stjärna. Slutet av höstterminen var lite turbulent och ledde till flera samtal. Vårterminen har börjat på ett strålande sett och vi har samlat flera stjärnor bara den här veckan.

I morgon blir det arbete i loggboken och Andreas ska vara veckans stjärna.

Trevlig Helg!

Helena, Akke och Stephanie