Veckobrev v42

Veckobrev v 42

Vi har haft en underbart solig höstvecka. Svårt att klä sig rätt då det är minusgrader på morgonen och mycket varmare på eftermiddagen.

I veckan har vi pratat/tränat på:

• Lika/olika
  • Hel/halv
  • Bli klar med ett arbete
  • Tänka först själv, fråga därefter en kompis och till sist en pedagog.

Vi började veckan med att klippa ett helt löv i två bitar. Ett halvt löv klistrade vi på ett papper. Nu fick alla rita den andra halvan så att lövet blev helt igen. Vi pratade om att alla löv ser olika ut. Hos Åsa och Annika fortsatte man med arbetet om att mäta/jämföra.

Vi har arbetet med siffran 2 och bokstaven A på många olika sätt. Titta gärna i era barns bokstavsböcker och i deras pärmar.

Idag har vi börjat med att eleverna själva får ropa upp varandra. Först ut var Marcus.

Arbetet med veckans stjärna är uppskattat inslag. Idag är det Samis tur. I måndags berättade och visade Adnan hur de hade tillverkat en boll hemma.

Viktigt:

Kom i tid på morgonen annars missar ert barn genomgången och blir förvirrad och osäker.

Skriv i era barns fritidstider på fritidslistorna.

Vi äter mellanmål kl. ett då det blir mer tid för lek och aktiviteter. Vi äter lunch så tidigt så barnen behöver tidigare mellanmål.

Stephanie har semester och är åter efter höstlovet.

Måndag v 44 är fritids stängt. Hela vecka 44 är det skollov.

Trevlig Helg Helena och Akke