Veckobrev v43

regnbåge

Att skriva ett veckobrev idag fredagen den 23 oktober är inte enkelt. Det som hände på en skola i Trollhättan i går skakar oss alla. Jag förstår om det uppstår oro för era barn. Det är fruktansvärt det som hänt, risken för att det ska hända igen finns men man kan inte gå och oroa sig för det. Jag har själv barn på tre olika skolor i Märsta. Ni måste lita på mig som jag litar på deras mentorer att de vad de ska göra i liknande situationer. Om ni har frågor så kontakta mig gärna, det är viktigt för mig att ni känner att ert barn är tryggt för det ni känner reflekteras på ert barn. Inga frågor är dumma eller för små.

Vi startade dagen med en planerad storsamling i gymnastiksalen med hela skolan. Vi firade FN-dagen som är i morgon. Vi gjorde om planeringen på morgonen så rektor Helena startade samlingen med att tända ett ljus för de omkomna i gårdagens tragedi. Hon pratade om det som hänt. Efter det sjöng vi tillsammans med Fa och 1:orna. De övriga klasserna sjöng, läste dikter, pratade om sin uppväxt i ett annat land. Vi avslutade med att sjöng ”I natt jag drömde”.

bild fn

Bokstaven Vv har vi jobbat med hela veckan.

• Vi har lärt oss att fingervirka.
  • Vi har klippt stora V och lilla v.
  • Vi har pratat om olika väder och ritat vad väder är för dem.
  • Vi har pratat om värden vi bor i och var vi kommer ifrån.
  • Vi har målat flaggor.

I måndags gjorde vi ett höstträd tillsammans med raketerna.

Nästa vecka är det höstlov. Fritids är stängt på måndag.

Trevlig Helg!

Helena och Akke

Ett svar på ”Veckobrev v43”

1. Fint och tryggt skrivet Helena <3 Jag tycker ert hjärta med flaggor och duvor är helt fantastiskt fint 🙂 tack för bra organiserad storsamling!