Veckobrev v48

I måndags började vi dagen med att jobba med långa och korta ord, mycket diskussioner om hur man kommer fram till det! Klappa till ordet var mycket givande och många började få grepp om det. Efter svenskan så pysslade vi snöflingor, eleverna var väldigt kreativa och det märktes att vi har tränat finmotoriken för alla kunde klippa noga. Många valde att försätta pyssla även när vi gick över på fritids! I tisdags så hade vi gymnastik, vi byggde en hinderbana där barnen fick träna sin grovmotorik. Jag måste få säga att eleverna är väldigt duktiga på att duscha efter idrotten. Efter idrotten tog vi fruktstund och tränade julsånger till lucia! I onsdags började vi lektionen med att jobba med mattehäftet och siffran 3. När klockan slog 10:00 så åkte vi och Raketen till Kulturum och tittade på Teater, Alfons Åberg. Väldigt rolig föreställning och alla kände igen Alfons! När teatern var slut så gick vi tillbaks till skolan, och nu blev det mat! Efter maten så ritade vi en bild som handlade om något som vi sett på teatern. Torsdag Vi började med att jobba med långa och korta ord, denna gång handlade det mer om korta ord och kunna skilja på dem. Efter det så kom klass 3 över och läste för oss, Eleverna lär sig väldigt mycket av detta. När klass tre hade läst klart så tackade vi dem. Nu var det dags att ta fram toarullarna för det blev dags för pyssel, vi pysslade färgglada smällkarameller. Hela 24st skulle göras och med det så gör vi en adventskalender till barnen!

Fredag Nu är det fredag och som alltid så tar vi fram loggboken och jobbar. Målet med loggboken är: * vara medveten om vad vi gjort i veckan. * lära sig att skriva och läsa. * Kunna återberätta och prata i grupp!
Information: Vi jobbar just nu mycket med julen och lucia, Bland annat genom att träna jul / lucia sånger! Vi har även lottat lucia för i år! Grattis Jemir, du är årets lucia! Andra rollerna såsom Pepparkaksgubbe, tärna och tomtar är bestämda. På bloggen så står det vad era barn vill vara, Kläderna måste barnen ha med sig senast den 10 December! Trevlig helg! Akke, Helena och Stephanie J

Ett svar på ”Veckobrev v48”

1. Tycker det är så kul att läsa bloggen. Även fast sonen berättar om vad som händer på dagarna är det alltid kul att följa bloggen. Bra infokälla! 🙂