Hej!

Vi har nu haft en vecka tillsammans, klassen och jag. Det har varit både roligt och lärorikt. Det mest glädjande är att eleverna visar stor glädje och arbetslust. Då får vi mycket gjort och har också börjat med delvis nya arbetssätt.

Vi har arbetat med:
EN: Vi följer en serie om idrottare, ungdomar som av olika anledningar har funktionshinder. Vi lyssnar till engelska, diskuterar och arbetar skriftligt med att svara på frågor.

SV: Vi läser högt ur två olika böcker, ”Kurragömma” och ”Eldens hemlighet”. Arbetat syftar till läsförståelse.

SO: Vi började där vi slutade förra terminen, och lär oss nu om Stormaktstiden för Sverige.

MA: Vi arbetar och lär os mer om decimaltal.

NO: Bygga stabilt och hållbart heter avsnittet, vi lär oss om konstruktioner.

Från och med nästa vecka kommer vi att börja med studiestöd. Vi kommer att bjuda in de elever som vi bedömer behöver det, i det eller de ämnen där det behövs. Om ditt barn blir inbjuden kommer vi att meddela dig. Studiestödet ligger på tisdag eftermiddag varje vecka för matematik. För svenska ligger den tiden på onsdag 14.00 – 15.00. Målet för oss är att alla elever ska nå godkänt, och studiestödet syftar till just godkänt.

Vi önskar er alla en skön och solig helg, och ge gärna barnen en extra kram, det har de förtjänat!

Med vänlig hälsning, Peder och Malena.