Veckobrev v. 39

Hej alla!

Veckobrevet kommer sent denna gång, jag ber om ursäkt för detta.

Vi har arbetat med:

MA: Vi har arbetat med procent, och skriver prov på torsdag.

NO: Vi börjar arbeta med kraft och rörelse.

SO: Vi har börjat arbeta med Frihetstiden, med inriktning på Sverige under den perioden.

EN: Newsreel har varit det huvudsakliga vi arbetat med, och även hämtat glosorna ifrån.

SV: Vi börjar närma oss slutet av ”Eldens hemlighet”, och bygger upp kunskap om hur vi skriver en bokrecension.

Information:

Under veckan har vi upptäckt att vi har en viss spridning av hårlöss. Många har säkert erfarenhet av detta, men för dig som inte har det så rekommenderar vi att du kammar ditt barn med luskam. Sådan finns hos apoteken att köpa.

Nedan en kort information om Unikum. Vi uppmanar alla vårdnadshavare att ladda ner appen ”Unikum familj”.

Tack för nu, jag återkommer inom kort.
Mvh Peder

Bättre användarvänlighet för vårdnadshavare med Unikum

I samband med höstterminens skolstart introducerar Sigtuna kommuns förskolor och skolor också ett mer användarvänligt och enhetligt system för att följa barnens lärande, Unikum. Oavsett om barnen är 1 eller 17 år kan vårdnadshavare via en app enkelt följa hur det går i skolan. Införandet av funktionerna i Unikum sker succesivt och varje skola kommer informera mer om när det är dags.

Unikum införs i alla våra kommunala skolor – förskolor, grundskolor och gymnasieskolan. Syftet är att det ska bli lättare för dig som vårdnadshavare att få information och följa ditt barns lärande – och slippa byta system när eleven går vidare till nästa skolstadium.

Grundskola/fritids
Unikum är ett digitalt verktyg där du enkelt kan följa och vara delaktig i ditt barns vardag, utveckling och lärande i skolan – både via mobilen och datorn. I Unikum hittar du omdömen, inlämningsuppgifter, information från lärare och bokning av utvecklingssamtal.

Fritidshemmen kommer även i fortsättningen att använda plattformen Tempus för att du ska kunna schemalägga vilka dagar och tider som ditt barn är på fritids. Här kan du också frånvaroanmäla ditt barn och anmäla om någon annan än du hämtar barnet.

Frånvaro och sjukanmälan för grundskolan anmäls även i fortsättningen i Dexter eller via talsvar. Som tidigare görs ansökan och uppsägning av plats i grundskolan och på fritids via Sigtuna kommuns webbplats sigtuna.se.

Två appar till hjälp: Unikum Familj och Tempus hemma